Цена со 5% ДДВ.
Внесете ја својата е-пошта и ќе Ви пратиме порака кога продуктот ќе биде достапен на залиха.
Бесплатна достава над 950 ден.
Комбинирајте ги паметно вашите нарачки!
Време на испорака: 1-2 работни дена
Органскиот безглутенски ванилин шеќер со бурбон ванила од BIOVEGAN се користи за засладување на креми, мешани пијалоци, колачи и колачиња. Зачин кој треба да се користи во секоја кујна!
- Погоден за вегани
- Не содржи глутен
Наш рецепт: Десерт од јаболка и ориз
Потребни состојки:
500 g јаболка
1 l растителен пијалок
50 g шеќер
1 пакување BIOVEGAN ванилин шеќер
1 прстофат сол
2 лажици сок од лимон
200 g пудинг од ориз
Начин на подготовка: Измијте, излупете и исечкајте ги јаболката. Смесата со шеќер, ванилин шеќер, сол и сок од лимон оставете да зоврие. Потоа додадете ги јаболката и оризот, оставете да зовријат и варете на средна температура околу 40 минути. Пред сервирање посипете со ванилин шеќер и цимет.
Начин на употреба: Посипете ја содржината на ќесичката и измешајте со останатите состојки. Една ќесичка BIOVEGAN ванилин шеќер е доволна за 500 g брашно, десерт од 500 ml или 1 l течност.
Состав: Сиров шеќер од трска*, бурбон ванила* (6,25%)
*од сертифицирано органско земјоделство
Складирање: Да се чува на суво место, заштитено од топлина.
Хранливи вредности на 100 g:
Енергија: 1669 kJ/393 kcal
Масти: < 0,5 g
од кои заситени: < 0,1 g
Јаглехидрати: 97 g
од кои шеќери: 94 g
Растителни влакна: 1,8 g
Протеини: < 0,5 g
Сол: < 0,01 g
Ви благодариме за споделеното мислење и за вашата доверба!
Цена со 5% ДДВ.
Цена со 5% ДДВ.
Оставете коментар